Gratis verzending vanaf € 100,00
Uitgebreid assortiment
Deskundig advies
iDeal betalen of achteraf op factuur
Home / Apparatuur / Beademing en zuurstofconcentrators
Toon Filters
0
Onbeperkt

Beademing en zuurstofconcentrators

Profyte medical heeft een compleet assortiment zuurstofconcentrators. Deze zuurstofconcentrators zijn speciaal ontwikkeld voor zowel gebruik in de medische sector, zoals in ziekenhuizen, klinieken, artsenpraktijken en zorginstellingen, alsook voor thuisgebruik en zijn handig om op reis mee te nemen.

De zuurstofconcetrators kunnen geheel naar wens samengesteld worden en diverse opties, uitvoeringen en afmetingen zijn mogelijk. Vraag vooraf naar onze mogelijkheden.




De belangrijkste 5 criteria voor de aanschaf
Bij het kiezen van een zuurstofconcentrator moet u rekening houden met vijf belangrijke criteria: zuurstofconcentratiesnelheid, stroomsnelheid, draagbaarheid, geluidsniveau en voeding.

Zuurstofconcentratie: Deze snelheid moet tussen 87% en 99% liggen.
Stroomsnelheid: Een zuurstofstroomsnelheid van 2 L/min is meestal voldoende voor thuiszorg-zuurstofconcentratoren. Sommige aandoeningen vereisen echter een hogere stroomsnelheid en er zijn concentratoren met maximaal 10 L/min beschikbaar.
Draagbaarheid: Er zijn vaste zuurstofconcentratoren en draagbare zuurstofconcentratoren. Draagbare modellen hebben vaak de voorkeur, omdat ze gemakkelijk van de ene ziekenhuiskamer naar de andere kunnen worden vervoerd. Vaste modellen hebben doorgaans grotere tanks.
Geluidsniveau: Het geluidsniveau van een zuurstofconcentrator ligt meestal tussen 31 dB en 60 dB, wat overeenkomt met een rustig gesprek of een normale stem in een kalme omgeving. Sommige merken produceren zelfs stillere modellen.
Soort voeding: Zuurstofconcentratoren zijn meestal aangesloten op het elektriciteitsnet voor continu gebruik. Dit type apparaat verbruikt niet veel elektriciteit. Andere modellen werken op batterijen.

Is het de moeite waard om een zuurstofconcentrator te kopen?
Een zuurstofconcentrator heeft verschillende voordelen ten opzichte van vloeibare zuurstofcilinders: u kunt overal zuurstof hebben, het is gemakkelijk te installeren en het is goedkoper. Bron van aanvoer: de bron van aanvoer voor een zuurstofconcentrator is omgevingslucht, die overal beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om overal en altijd zuurstof te produceren. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van een vloeibare zuurstofcilinder die regelmatig en snel leegloopt en een continue bijvul- of vervangingsservice vereist voor de behandeling van patiënten. Voor zuurstoftherapie thuis met zuurstoftanks kunnen patiënten angst hebben om hun bijvullingen niet op tijd te ontvangen en zonder zuurstof te komen zitten.

Met een zuurstofconcentrator kunt u er zeker van zijn dat u nooit zonder zuurstof komt te zitten. Installatie, draagbaarheid, gewicht: zuurstofconcentratoren vereisen geen specifieke installatie en kunnen gemakkelijk worden vervoerd als u een draagbaar model kiest. Bij het lopen kan een patiënt ook een draagbare zuurstofcilinder (een trolley) meenemen, maar de autonomie ervan is beperkt, daarom geven sommige patiënten er de voorkeur aan om thuis te blijven of heel weinig naar buiten te gaan bij het gebruik van zuurstofcilinders.

Een zuurstofconcentrator is ook lichter (tussen 2 en 3 kg) dan een zuurstofcilinder die 4 kg of meer weegt, afhankelijk van het vulniveau. Laag energieverbruik: zuurstofconcentratorapparaten verbruiken weinig elektriciteit. Sommige modellen kunnen ook op batterijen werken, maar afhankelijk van hun autonomie en de grootte van de batterijen kunnen deze apparaten zwaarder zijn om te dragen. Kosten: een van de andere belangrijke voordelen van een zuurstofconcentrator is de lagere prijs in vergelijking met zuurstofcilinders.

Een zuurstofconcentrator geeft ook alleen zuurstof af wanneer de patiënt in de inspiratiefase is, terwijl een zuurstofcilinder zuurstof afgeeft in een continue stroom (in de inspiratie- en expiratiefase), wat minder efficiënt is. Geen significante training vereist: zuurstofconcentratoren zijn ontworpen om te worden gebruikt door zorgverleners en gebruikers die geen speciale training nodig hebben om ze te bedienen. 


Laatst bekeken producten